Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük az érdeklődők által feltett leggyakoribb kérdéseket amik egy webtárhely szolgáltatás vagy domain regisztráció megrendelése előtt felmerülnek. Ha bármilyen további kérdése lenne, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat.
Ha már ügyfelünk, az üzemeltetés során felmerülő sok műszaki kérdésre választ talál tudásbázisunkban.

Mi az a tárhely és mire használhatom?

A tárhely vagy pontosabban webtárhely egy szerveren létrehozott, elkerített lemezterület, amelyre feltöltheti weboldalát. A tárhelyszolgáltató webszerverén a weboldal futtatásához minden szükséges kiegészítés működik, így nem szükséges saját szervert fenntartani egy weboldal futtatásához. A tárhely röviden a webes megjelenés legolcsóbb fajtája, mely széles körben elérhető és elterjedt.
A weboldalak kiszolgálásán túl általában az emailezéshez szükséges programok is futnak a tárhelyszerveren, így a tárhely az elektronikus levelezéshez is használható.

Mi az a domain név és miért kell a tárhelyhez?

A domain nevek mutatják meg az interneten, hogy egy bizonyos tartalom hol lelhető fel. Azonosíthatják a céget, akinek a weboldalára mutatnak, azonosíthatják a témakört, amiről a mögötte futó weboldal szól. Domain nevet bárki regisztrálhat magának és használhatja tárhelyére irányítva. Domain nevek különböző végződéssel regisztrálhatóak, melyek jelenthetnek tevékenységet (.com – commercial – üzleti domain nevek, cégeknek, magánszemélyeknek | .org – organization – egyesületek, alapítványok, non-profit vállalkozások) vagy régiót (.hu – magyar | .eu – európai unió).
Példa: www.csaptelep2000kft.hu

Mit kapok pontosan, ha tárhelyet bérelek?

Ha tárhely csomagot rendel, egy tárterületet kap egy tárhelyszerverünkön, amire elhelyezheti weboldalát. A tárhelye kezeléséhez egy online kezelőfelület, a cPanel áll rendelkezésre. Ezen az adminisztrációs felületen hozhatóak létre pl. (csomagtól függően) az email fiókok, MySQL adatbázisok, FTP hozzáférések.Igényelhet domain nevet is, amely kizárólag az Ön tárterületére mutat.

Miért kell nekem tárhely, ha szerverem is lehet?

Ha Ön csak pár weboldalt akar üzemeltetni, nincs jobb megoldás mint a webtárhely. Egy önálló szerver havi költsége többszöröse egy tárhely éves, netán többéves költségének (és akkor még magát a szervergépet nem is számoltuk).

Mekkora tárhelyem lehet? Melyik csomag mire elég?

Erre azt szoktuk mondani, hogy ‘Nálunk bármekkora!’. Számos csomagot kialakítottunk a különböző igényekhez igazodva és a megfelelő kiválasztásában is igyekszünk irányt mutatni egy-egy rövid leírással.
Lehetőség van egyéni megoldásra is, ha Önnek egyedi igényei vannak, keressen minket bizalommal testreszabott ajánlatért.

Mikor kapom meg a tárhelyem?

A megrendelés menete automatizált, online leadott rendelése után annak díjáról egy díjbekérőt kap és a befizetés után tárhelye automatikusan létrejön, melyről emailben küldjük ki a hozzáférési adatokat.
Ha új domaint regisztrál nálunk, a domain regisztrációs ideje .hu domainek esetében a dokumentumok megküldése és a díjbekérő rendezése után általában 1-2 munkanap, nemzetközi domainek esetében néhány perc és dokumentumokra sincs szükség.
Ha már meglévő domaint irányít át hozzánk, az átirányítás időtartama legfeljebb 24 óra szokott lenni.
A domainek átállási vagy regisztrációs ideje alatt a tárhely már működik, tehát a cPanel adminisztrációs felületre be tud lépni, fel tudja tölteni weboldalát és egy átmeneti címen tesztelni is tudja.

 
CIB Bank
MasterCard, Visa, Visa Electron, Maestro
PayPal